wervel logo

 

 

 

 

 

 

logo facebookLike us on Facebook!

Dorn Therapie
Deze therapie komt uit Duitsland. Ik ben door de eerste in Nederland erkende Dorntherapeute opgeleid. Samen met mijn fysiotherapieachtergrond is dat een goede en solide basis om deze therapie toe te passen.
 
De Dorn Methode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.
 
De basis van de therapie is het beenlengteverschil. Dit geeft een bekkenscheefstand, wat op zijn beurt weer kan leiden tot veel chronische problemen.
 
Wervelkolom
Midden in ons lichaam, hebben we een zeer stabiel, maar beweeglijk geraamte, dat ons lichaam zijn vorm, stabiliteit en beweeglijkheid geeft. Daarnaast is het ook het stabiele beschermende omhulsel van het ruggenmerg, de centrale zenuwstreng, die onze hersens met alle organen verbindt.
 
De wervelkolom draagt ons hoofd, de schouders en armen. Via het heiligbeen is de wervelkolom met het bekken verbonden dat via het heupgewricht door de benen wordt gesteund.
 
Ideaal is het als ons geraamte symmetrisch, harmonisch en statisch- dynamisch in evenwicht is. Vrijwel iedereen heeft situaties meegemaakt waarbij dit evenwicht is verstoord en de gewrichten zijn verschoven, verdraaid of gekanteld.  Dit geldt in het bijzonder voor de gewrichtjes tussen de 24 rugwervels en de gewrichten bij het heiligbeen. De gevolgen zijn pijn of bewegingsbeperkingen. Soms is het lichaam zelf in staat dit te corrigeren. Lukt dit niet dan is andere hulp noodzakelijk, zoals bv de Dorn Therapie.